Några millimeter hit eller dit?

För vanliga människor spelar det ingen som helst roll, för oss och våra kunder är en tusendels millimeter helt avgörande. I snart 50 år har vi varit besatta av att optimera tillverkningen av små detaljer där kraven på noggrannhet är stora, och materialen svåra att bearbeta. 

Vår passion att hitta smarta lösningar på dessa utmaningar har gjort oss till en av Europas ledande specialister på finmekanisk bearbetning.

Välkommen.

Välkommen in

Ni behöver inte ens knacka. Det är bara att kliva på. Klicka igång filmen och ni får följa med oss på en rundtur. En helt vanlig dag hos oss

Vad vi gör

Ända sedan starten 1967 har vi haft ett enda mål: Att bli bäst på serietillverkning av svarvade precisionsdetaljer i svårbearbetade material. Vårt fokus har gjort det möjligt att bygga upp en unik förståelse kring möjligheterna och begränsningarna inom skärande bearbetning.

Skärande bearbetning

Vi är allra bäst när det handlar om mindre detaljer (Ø0,5-42 mm) med hög komplexitet och höga krav på noggrannhet. Det får dessutom gärna handla om ett material som är svårt att bearbeta. Då trivs vi allra bäst. Vi får ofta de uppdrag som andra misslyckas med. Det har gjort oss till ett av Europas ledande företag inom avancerad bearbetning.

Produktions­utveckling

Det är i design- och industrialiseringsfasen av en ny produkt man kan spara allra mest produktionskostnader. Därför arbetar våra tekniker ofta tillsammans med våra kunder. I denna fas använder vi oss av avancerade verktyg för att optimera produktionsprocessen (ex. GibbsCAM för beredning och simulering).

Efter­bearbetning

Många detaljer kräver avancerad för- eller efterbearbetning för att uppfylla kundens kravspecifikation. Det kan handla om ytbehandling, värmebehandling, slipning, gnistning, lasersvetsning eller monteringsarbeten. Genom åren har vi byggt upp en unik kunskapsbas om hur och var man gör den typen av bearbetning på bästa sätt, på så sätt kan vi erbjuda våra kunder ett helhetsåtagande

Logistik & Leverans

Produktionsplaneringen är en del av vår vardag. Alla våra processer och flöden styrs och kontrolleras från ett integrerat MPS-system. Hela vägen från att en order kommer in och material beställs, till detaljerna är levererade till vår kund. Vår leveranssäkerhet mäts kontinuerligt för att hela tiden kunna bli ännu lite bättre. Genom leveransavtal skräddarsyr vi logistiklösningar med våra kunder. Vi kan även lagerhålla detaljer i vår dammskyddade höjdlagerautomat för att minimera leveranstiderna.

Vi älskar kunder som ställer lite högre krav

Vi har ända sedan starten 1967 specialiserat oss på att hjälpa de företag som har lite högre krav än andra. Därför finns många av våra kunder inom medicin-, energi- och elektronikindustrin.

Vårt TEAM

Människa och Maskin

Vi har förmodligen branschens modernaste och mest avancerade maskinpark. Men det är inte maskinerna som gjort oss marknadsledande, det är människorna bakom.

Kvalitet - en del av vårt DNA

En förutsättning för att kunna bli framgångsrik inom serietillverkning av precisionsdetaljer är ordning och reda. Att kontrollera varje process, varje liten detalj. Det är så vi har arbetat sedan starten 1967 och det har gjort oss marknadsledande. Faktum är att vi kvalitetssäkrade oss själva långt innan ISO 9000 var uppfunnit.

VAd Kan vi hjälpa dig med?

Mikael Sellerstrand

VD, Försäljning

Charlotta Aschan

Logistik & ADMINistration

Jonas Gisgård

Produktionsansvarig